Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief Welkom op de website van 't Alternatief

Laatste nieuws

Bezoek Vleesthuis Antwerpen
23/11/2022 - Hartje Antwerpen, nabij het Schipperskwartier en de aloude Burchtgracht, daar vind je het monumentale Vleeshuis. Het is het oudste intacte, burgerlijke gebouw van Antwerpen. Tot na de Franse Revolutie had het gilde van de Antwerpse vleeshouwers er zijn basis.

3-daagse Goirle (Nederland)
5/10/22 - Onze tocht: door het Frijthout naar Boechout, langs forten Borsbeek en Wommelgem, Schotenvaart, Brecht, Hoogstraten.  Schotenvaart bezorgde ons wat regen.
Langs mooie landwegen ging het verder richting Nederland.  We kwamen al vlug aan in Baarle Hertog/Nassau.  Verder langs het Bels Lijntje tot Alphen.  Hier smulden we lekkere vers gebakken Hollandse appeltaart bij een leuke cafébazin.

Bezoek aan arboretum Wespelaar met gids
3/5/2022 - De missie van het Arboretum Wespelaar is bij te dragen tot de kennis en studie van houtachtige planten uit de gematigde streken van de wereld. Door binnen onze doelgroepen een zo volledig mogelijke collectie op te bouwen, hoopt het Arboretum bij te dragen tot de instandhouding en bescherming van bedreigde of zeldzame bomen en struiken. Het Arboretum wil ook nuttige informatie verspreiden omtrent nieuwe soorten en cultivars die in de verschillende tuinen en parken van België en omringende landen geplant kunnen worden. Ten slotte wil het Arboretum in elk seizoen een plaats van schoonheid en rust zijn voor bezoekers van alle leeftijden.

4-daagse fietstocht Neerpelt-Hasselt-Wange - 22-25/4/22
26/04/2022 - Het was een 4-daagse als geen ander!
Bijna alle Luxemadammekes waren van de partij maar niet allemaal tegelijk.  Het werd een ingewikkelde klus...


Tulpenvelden in Meerdonk
19/04/2022 - Een heuse attractie zijn ze deze weken, de tulpenvelden in Meerdonk. Het ís dan ook bijzonder mooi, die honderden meters lange rijen tulpen in de weidse polders. We hebben dat pracht te danken aan een aantal Nederlandse bloemenkwekers die er velden huren van plaatselijke boeren. Een ideale plek is het, zo blijkt, want de Moerpolder en Koningskieldrechtpolder beschikken over het nodige water voor het kweken van deze bloemenpracht, door de nabijheid van de Kieldrechtse Watergang.

Opdorp - paasbloemen
13/03/2022 - Opdorp - Meer dan honderd kunstzinnige hazen zullen van 15 maart tot 15 april opnieuw de Dries van Opdorp sieren. Deze prachtige exemplaren bewerkt en beschilderd door scholen, particulieren, instellingen en andere creatievelingen zullen Opdorp opnieuw honderden kijklustigen aanbrengen. Vele communicanten en liefhebbers kunnen opnieuw tussen de hazen en de 100.000 paasbloemen hun mooiste foto maken.
Winterwandeling "Groot Schijn" - Rivierenhof
09/11/2021 - De Grote Schijn is terug. We openen in de herfst onze poorten voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Een feeeriek verlicht pad leidt de weg, fluisterende bomen genieten met je mee. Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

De Grote Schijn wordt ook een unieke totaalbeleving zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Laat je tijdens dit omni-zintuigelijk spektakel leiden langs een volledig nieuw parcours met indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen.
2-daagse naar Priorij van Corsendonk (5+6/10/2021)
10/10/2021 - Dit keer toch wat een speciale 2-daagse.
Na een hele tijd stilgelegen te hebben wegens Corona waren ook alle Alternatiefleden uitgenodigd om per auto naar de Priorij van Corsendonk te komen om al aan een eerste mooie activiteit deel te nemen.  We wilden ook van de gelegenheid gebruik maken om te vergaderen want een nieuw programma voor het komende jaar moest samengesteld worden.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende >>


Content Management Powered by CuteNews